OPLEIDING
Cyber Security & Resilience (RESILIA)

16 april 2014 - 18 april 2018

., . ., . Amstelveen, NL

Deze 3-daagse Cyber Security & Resilience training (incl. examen) leidt op voor het officiële, internationaal erkende RESILIA Foundation certificaat.

 

Wat is RESILIA?

RESILIA is een framework van best practices dat aansluit op andere frameworks en best practices, zoals ITIL en COBIT 5. Met behulp van de ITIL lifecycle ontwikkelt u de vaardigheden en inzichten die nodig zijn om cyber aanvallen te detecteren, hier adequaat op te reageren en snel een herstelprocedure te starten. Met RESILIA bent u in staat om uw bedrijfskritische informatie effectief te beschermen.

 

Waarom?

RESILIA onderscheidt zich van andere Cyber Security methodieken door de focus te leggen op de menselijke factor binnen uw organisatie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de menselijke factor bij maar liefst 84% van alle IT security incidenten een rol speelt. De overige 16% is gerelateerd aan de IT infrastructuur. RESILIA is ontwikkeld voor organisaties die hun medewerkers bewust willen maken van de dreigingen en best practices op het vlak van Cyber Security. RESILIA is ook geschikt voor organisaties die de gebruikelijke informatiebeveiligingsstandaarden, zoals ISO 27001, al hebben geïmplementeerd en die hun bestaande Cyber Security strategie willen versterken.

 

Inhoud training:

Cyber Security staat de laatste jaren volop in de schijnwerpers. Het wordt steeds belangrijker om uw bedrijfskritische data en systemen effectief te beschermen door uw medewerkers de benodigde kennis, vaardigheden en handvatten te verschaffen. Zonder het juiste gedrag kunnen zelfs de meest geavanceerde security maatregelen niet tot het beoogde succes leiden.

In deze 3-daagse RESILIA training leert u dan ook hoe u cyber aanvallen tijdig kunt detecteren, hoe u de nodige maatregelen in uw beveiligingsstrategie kunt nemen en welke kennis nodig is om als organisatie snel en flexibel te kunnen handelen zodra uw beveiligingsstructuur en bedrijfskritische informatie vanuit cyber space zijn geschonden.

 

Leerresultaat

Na afronding van deze 3-daagse RESILIA Foundation training heeft u de volgende kennis en vaardigheden verworven:

  • u bent in staat Cyber Security schendingen vroegtijdig op te sporen en daarmee schade te voorkomen of te beperken;
  • u bent in staat om Cyber Resilience te koppelen met de bestaande werkprocessen;
  • u kunt nieuwe informatiebeveiligingsprocessen, die passen bij uw bedrijfsstrategie, herkennen en implementeren;
  • u heeft de kennis om kosteneffectieve oplossingen in projecten en programma’s op te nemen; en
  • u kunt gebruikmaken van bestaande frameworks en best practices in uw organisatie.

 

Inschrijven via: http://www.imf-online.com/vakgebieden/IT_security/cyber-security-resilience-resilia.php#inschrijven


Registreer u gratis:

  • Volledige artikels lezen
  • Top Security ontvangen per post en online lezen
  • 5 gratis credits, om een event, opleiding of vacature te publiceren
Registreer