Opstart New Security 2019  

WO 13 FEBRUARI 2019 & DO 14 FEBRUARI 2019        BEURSPLAN 
 

Op 13 en 14 februari volgend jaar vindt de vakbeurs New Security opnieuw plaats in de Brabanthal te Leuven Haasrode. De voorgaande jaren (’15 en ’17) was de beurs een absoluut succes en ‘the place to be’ voor de beveiligingsexpert. U maakt er kennis met alle facetten van beveiliging. Inbraak – en brandbeveiliging, toegangscontrole, cctv en monitoring.

We zijn vast van plan op de ingeslagen weg verder te gaan. Een beursvloer met toonaangevende bedrijven in security, een interessant randprogramma met lezingen over diverse hot topics en at last but not at least een aangenaam kader met aangepaste catering. Vanaf nu kunt u de voorbereiding via onze website volgen. U vindt hier een voorlopig grondplan met de exposanten. Vanaf oktober zal er een lezingenprogramma te zien zijn. Inschrijven voor die lezingen of voor een beursbezoek kan wel pas vanaf november.

We hopen u te ontmoeten op New Security !
 

Info & reservaties: contacteer Filip Cossement op +32 (0)56 77 13 10 of via filip.cossement@fcomedia.be

 


17/02/2017

Succesvolle editie New Security 2017 

Op 15 en 16 februari ’17 ging in de Brabanthal (Leuven) de vakbeurs New Security door, het tweejaarlijkse trefpunt voor security experts. In 2015 maakte New Security dankzij de overname van de vakbeurs door FCO Media – de uitgever van uw vakblad – een geslaagde doorstart. En wat dan gezegd van de editie 2017? Hier kan je niet meer spreken van een doorstart maar van een wedergeboorte. Een vakbeurs waarnaar de beveiligingssector hunkerde en heeft gekregen. Getuige hiervan de grote opkomst (1.700 professionele bezoekers) en de positieve reacties die we optekenden.

Beursorganisator en uitgever van uw vakblad Filip Cossement is bijzonder tevreden na afloop van deze editie. Dankzij zijn enthousiasme en bouwend op zijn ervaring met andere professionele beurzen toverde hij New Security om tot hét beveiligingsevenement in België: “Professioneel als het moet, gezellig als het kan. New Security is het bewijs dat werk en plezier wél samen kunnen. Als beursorganisator is het soms wandelen op een slappe koord om het ideale evenwicht te vinden tussen de wensen van de exposanten en van de bezoekers. Ik zie het als mijn taak om de omgeving en het momentum te creëren om beide partijen samen te brengen. De Brabanthal leent zich hier uitstekend toe, met voldoende parking en vlot bereikbaar vanuit België en Nederland. Maar zeker ook mijn welgemeende dank aan de vele exposanten die hard hebben meegewerkt om er een succesvolle beurs van te maken. Van zodra de bezoekers de hal binnenstappen, nemen zij over, en dat hebben ze met verve gedaan. Op de eerste beursdag met nocturne mochten we ruim duizend bezoekers verwelkomen, de tweede dag zette het succesverhaal zich verder. Ook het ondersteunend congresprogramma kende veel bijval en vormde ontegensprekelijk een meerwaarde voor alle deelnemers.”

“Ga uit van je eigen sterkte”

Johan Chenot is voorzitter van ACA (Vereniging van meldkamers) en organiseerde op de eerste dag het druk bijgewoonde congres ‘IP & Alarm Monitoring: Are you ready?’. Het was de eerste keer dat ACA een congres organiseerde en Johan Chenot heeft zeker geen spijt dat dit gebeurde tijdens New Security. De combinatie met de beurs was een dubbele prikkel voor de ACA-leden en andere geïnteresseerden om naar de Brabanthal te kommen.

Johan Chenot stond met twee petten op de beurs: ACA-voorzitter en technical director bij Connex Center. Hoe beoordeelt hij zijn deelname als exposant? “Schitterend, ik heb niets dan lof voor de organisatie. We hebben zowel bestaande als nieuwe klanten mogen verwelkomen op onze stand, dus dubbele winst.

 

 

Soms hoor je van een exposant dat hij zijn bestaande klanten liever niet ziet opduiken op een beurs omdat ze dan ook de kans krijgen om kennis te maken met de concurrentie. Ik vind dit een verkeerde opstelling. Heb vertrouwen in jezelf en in je bedrijf. Ga uit van je eigen sterkte. Natuurlijk speelt de aankoopprijs een rol, maar in onze hightech sector kijken de klanten verder dan het kostenplaatje. Een installateur wil op je kunnen vertrouwen, hij wil dat je je expertise deelt en hem ondersteunt inzake zijn projecten. Op een vakbeurs krijg je de kans om hem hiervan te overtuigen.”

‘De keuze van de installateur’

“We noemen onszelf graag ‘de keuze van de installateur’, en dat betekent dat je naar die installateur moet toestappen en luisteren naar hem”, vertelt Bram Soete (sales manager bij CDVI Benelux). “Voor mij is deze vakbeurs dubbel en dik geslaagd. Hier lopen de mensen rond die je hoopt te ontmoeten, namelijk zaakvoerders en techneuten van installatiebedrijven en vertegenwoordigers van belangrijke eindgebruikers. Ik heb al verschillende keren deelgenomen aan New Security, en wat mij betreft is het deze keer meer dan geslaagd. We stonden met drie medewerkers op onze stand en hebben twee hectische dagen beleefd. Als het mogelijk is, dan nemen we volgende keer deel met een grotere stand zodat we onze bezoekers nog beter kunnen ontvangen en onze vele mogelijkheden demonstreren.”

“Brug tussen private en publieke sector”

Distributiebedrijf ADI Global had verschillende partners meegebracht naar New Security. Fabrikanten die zo de kans krijgen om hun producten of service aan een breed publiek te tonen. “Ik merk opvallend veel interesse voor digital science”, aldus Michel van Munster, sales manager Benelux bij AG Neovo Technology. “Het is ook opmerkelijk hoeveel politiediensten New Security bezoeken. Hier hopen ze oplossingen te ontdekken die hun inzet en dienstverlening naar de burger toe verbeteren. New Security brengt dus niet alleen exposanten en bezoekers bij elkaar, maar maakt ook de brug tussen de private en de publieke sector.”

“Feedback van de installateurs”

Nog andere fabrikanten die uitsluitend via de groothandel op de markt staan, vinden hun weg naar New Security. Risco is daar een voorbeeld van. “We willen hier staan om met onze klanten te kunnen praten”, legt Wim Van Cauwenbergh, technical support manager Benelux, uit. “De verbetering van onze producten en van onze dienstverlening vormen een constante zorg en daarvoor zoeken we feedback van de installateurs. New Security is daar de uitgelezen plaats voor.”

“Mijn beste beursdeelname ooit”

Groothandel Sabelco is ruim 30 jaar actief op de beveiligingsmarkt, houdt vast aan een uitgestippelde koers rond support & supply en staat hierdoor dicht bij de installateur. “Support betekent de installateur met raad en daad bijstaan om een oplossing uit te tekenen waarmee maximaal wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van de eindgebruiker. Supply is het logistieke luik, want bij een bestelling hoort een levering”, vertelt Sébastien Boeynaems, marketing & sales manager. “Bij ons kom je niet om de producten te leren kennen maar wel voor de oplossingen. Ons doel is een totaaloplossing die gemoedsrust en bedrijfszekerheid biedt. In de Panasonic Demovan kunnen we de oplossing in reële omstandigheden laten ervaren. Een schot in de roos tijdens New Security. Ik zit al 18 jaar in het vak, heb aan talloze beurzen en events deelgenomen, en zonder overdrijven durf ik zeggen dat dit mijn beste beursdeelname ooit is. Gedurende twee dagen was het volledige Sabelco-team onafgebroken aan de slag om installateurs en adviseurs te informeren en op hun zeer gerichte vragen te antwoorden. Deze beurs trekt de experts van de beveiligingsbranche aan. Op naar de volgende editie!”

Door Rudy Gunst