21/06/2019

Volgende editie New Security:
24 & 25 februari 2021
Brabanthal Leuven

  

 PROGRAMMA     EXPOSANTEN     BEURSPLAN     REGISTREER U NU! 

 

Recordaantal exposanten op New Security 2019 

Met meer dan 60 exposanten vestigt de tweejaarlijkse vakbeurs over beveiliging een nieuw record. Naast de
ALIA SECURITY DAY over artificial intelligence, zijn er ook diverse lezingen waaronder die van ACA over de rol
van vergunde alarmcentrales in de integrale veiligheid.


Exposanten

802 NETWORKS
A&S
ADDSECURE AG
ADI GLOBAL
AIS SECURITY
ALIA
AMY
ANB RIMEX
ANPI
ARAS
ARAS
ASSA ABLOY
BANDIT NV
BELGOSAFE
BETAFENCE
BY DEMES
CAMERADEALER.BE
CCVS
CDVI BENELUX
CHAMPION WATCHING
COMMEND
CONNECT2SAFETY
CONNEX CENTER

CSL
CTRL+SKY 
DE RAAT SECURITY PRODUCTS NV
DERO SECURITY PRODUCTS
DISTRI-COMPANY
DORMAKABA
DUKO
EAGLE EYE NETWORKS
EIZO
EUROMATEC
EUROPSIM
EVVA
FASTTEL
FICHET SECURITY SOLUTIONS
GALLAGHER
GPS PERIMETER
H.CILLEKENS
HAGER
HENRY SQUIERE & SONS
HOBERG
IDIS BELGIUM
INSTALL.JOBS

INTRATONE
LOBECO
MOBIQAM
NSC BEVEILIGINGSTECHNIEK
OKTOPUS NV/SA
PAXTON
PLENION
PRAXIS
PROXIMUS
RAS
RDM
RISCO
SALTO SYSTEMS
SMARTSD
SMC
TEXECOM
TOP SECURITY BV
TRIDIS
UTC FIRE & SECURITY
VISUATECH
VSU
WILCON SECURITY BVBA

 


Praktische info

New Security 2019
Woensdag 13 februari 2019 van 10u tot 21u (nocturne)
Donderdag 14 februari 2019 van 10u tot 18u
Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven-Haasrode

Registratie verplicht! Klik hier

 

Organisatie

FCO Media
Filip Cossement
+32 (0)56 77 13 10
filip.cossement@fcomedia.be

 


29/10/2018

Aftellen naar New Security 2019

WO 13 FEBRUARI 2019 & DO 14 FEBRUARI 2019

 

 

De voorbereiding van New Security 2019 zit in de laatste rechte lijn, de vakbeurs over beveiliging gaat van start op 13 en 14 februari 2019 in de Leuvense Brabanthal.

“Het belooft een groot succes te worden”, laat beursorganisator Filip Cossement weten. “De exposantenwerving verloopt vlot en het randprogramma krijgt stilaan vorm. We verwachten merkelijk meer exposanten dan tijdens de vorige editie.”

New Security is een tweejaarlijks event. FCO Media nam in 2015 de beurs over en gaf het een tweede adem dankzij een opgefriste aanpak. De keuze voor lezingen van vaklieden en gerenommeerde instanties uit binnen- en buitenland werd meteen gesmaakt. Sinds 2015 groeide het aantal bezoekers. De editie 2017 mocht 1.700 professionals uit de beveiligingssector groeten. Voor het komende event wil de organisatie beter doen, door een nog aantrekkelijker en uitgebreider programma aan te bieden. En daar moet de krachtenbundeling tussen Alia Security, de Belgische beroepsvereniging van de elektronische beveiliging, en FCO Media, uitgever van onder meer het vakblad Top Security, voor zorgen. Zeker omdat ook de Alia Security Day dit jaar plaatsheeft tijdens New Security.”

Alia Security Day

De Alia Security Day, vorig jaar goed voor ruim 250 bezoekers, opent de vakbeurs op 13 februari 2019. De formule van de tweetalige (Nederlands en Frans) workshops blijft behouden. De presentaties van securitydeskundigen beginnen om 9.30 uur. Zij die zich hebben ingeschreven om de presentaties bij te wonen worden vanaf 8.30 uur ontvangen. Wie zich inschrijft voor de Security Day krijgt automatisch toegang tot de beurs na het congres (vanaf 12.30 uur). Zodra de sprekers en hun thema’s bekend zijn, is inschrijven mogelijk via de webapplicatie van New Security (vanaf einde november). De Security Day richt zich vooral op externe stakeholders van Alia, zoals onder meer overheden, preventieadviseurs en politie en brandweerdiensten.

“In ons vakblad Top Security werken we al een tijdje samen met Alia”, verklaart Filip Cossement. “Tijdens New Security wordt die samenwerking verruimd. In de eerste plaats door de Security Day op te nemen in de beurs. Dat is een win-winsituatie voor zowel de organisatie van de beurs als de beroepsvereniging. Het Alia-evenement krijgt meer visibiliteit door zich te linken aan New Security en het aantal beursbezoekers stijgt, wat dan weer in het belang van de organisatie is.”

Exposanten

Voor wie zich niet heeft ingeschreven voor de Security Day maar wel voor het overige gedeelte van de vakbeurs, is New Security op 13 en 14 februari vanaf 10 uur toegankelijk. Beveiligingsexperts kunnen beursstanden bezoeken van distributeurs en invoerders gespecialiseerd in inbraak- en brandbeveiliging, toegangscontrole, cctv en monitoring.

“Bestaande standen worden groter en bedrijven die vorig jaar poolshoogte kwamen nemen zijn overtuigd van de kwaliteit van de beurs en haar bezoekers”, vertelt Filip Cossement. “Verschillende organisaties zullen tijdens de tweedaagse naar gewoonte een lezing organiseren. De bedoeling is om voor zowel de installateur als de professionele eindklant een mooi aanbod aan lezingen samen te stellen.”

Programma en inschrijvingen

Begin oktober was al een groot deel standhouders gekend (zie het voorlopige grondplan op www.topsecurity.be/nl/newsecurity/beursplan).

In de loop van november verschijnt op de website van Top Security het programma van de lezingen. Inschrijven voor de beurs en de lezingen kan vanaf einde november via dezelfde website. Exposanten die een plaatsje op de beurs wensen, kunnen daarvoor contact opnemen met organisator FCO Media, uitgever van uw vakblad Top Security.

Door Gianni D’Angelo

www.topsecurity.be
aliasecurity.eu/nl/home/

Info & reservaties: contacteer Filip Cossement op +32 (0)56 77 13 10 of via filip.cossement@fcomedia.be


17/02/2017

Succesvolle editie New Security 2017 

Op 15 en 16 februari ’17 ging in de Brabanthal (Leuven) de vakbeurs New Security door, het tweejaarlijkse trefpunt voor security experts. In 2015 maakte New Security dankzij de overname van de vakbeurs door FCO Media – de uitgever van uw vakblad – een geslaagde doorstart. En wat dan gezegd van de editie 2017? Hier kan je niet meer spreken van een doorstart maar van een wedergeboorte. Een vakbeurs waarnaar de beveiligingssector hunkerde en heeft gekregen. Getuige hiervan de grote opkomst (1.700 professionele bezoekers) en de positieve reacties die we optekenden.

Beursorganisator en uitgever van uw vakblad Filip Cossement is bijzonder tevreden na afloop van deze editie. Dankzij zijn enthousiasme en bouwend op zijn ervaring met andere professionele beurzen toverde hij New Security om tot hét beveiligingsevenement in België: “Professioneel als het moet, gezellig als het kan. New Security is het bewijs dat werk en plezier wél samen kunnen. Als beursorganisator is het soms wandelen op een slappe koord om het ideale evenwicht te vinden tussen de wensen van de exposanten en van de bezoekers. Ik zie het als mijn taak om de omgeving en het momentum te creëren om beide partijen samen te brengen. De Brabanthal leent zich hier uitstekend toe, met voldoende parking en vlot bereikbaar vanuit België en Nederland. Maar zeker ook mijn welgemeende dank aan de vele exposanten die hard hebben meegewerkt om er een succesvolle beurs van te maken. Van zodra de bezoekers de hal binnenstappen, nemen zij over, en dat hebben ze met verve gedaan. Op de eerste beursdag met nocturne mochten we ruim duizend bezoekers verwelkomen, de tweede dag zette het succesverhaal zich verder. Ook het ondersteunend congresprogramma kende veel bijval en vormde ontegensprekelijk een meerwaarde voor alle deelnemers.”

“Ga uit van je eigen sterkte”

Johan Chenot is voorzitter van de werkgroep rond de beurs bij het ACA (Vereniging van meldkamers) en organiseerde op de eerste dag het druk bijgewoonde congres ‘IP & Alarm Monitoring: Are you ready?’. Het was de eerste keer dat ACA een congres organiseerde en Johan Chenot heeft zeker geen spijt dat dit gebeurde tijdens New Security. De combinatie met de beurs was een dubbele prikkel voor de ACA-leden en andere geïnteresseerden om naar de Brabanthal te kommen.

Johan Chenot stond met twee petten op de beurs: ACA-vice secretaris en technical director bij Connex Center. Hoe beoordeelt hij zijn deelname als exposant? “Schitterend, ik heb niets dan lof voor de organisatie. We hebben zowel bestaande als nieuwe klanten mogen verwelkomen op onze stand, dus dubbele winst.

 

 

Soms hoor je van een exposant dat hij zijn bestaande klanten liever niet ziet opduiken op een beurs omdat ze dan ook de kans krijgen om kennis te maken met de concurrentie. Ik vind dit een verkeerde opstelling. Heb vertrouwen in jezelf en in je bedrijf. Ga uit van je eigen sterkte. Natuurlijk speelt de aankoopprijs een rol, maar in onze hightech sector kijken de klanten verder dan het kostenplaatje. Een installateur wil op je kunnen vertrouwen, hij wil dat je je expertise deelt en hem ondersteunt inzake zijn projecten. Op een vakbeurs krijg je de kans om hem hiervan te overtuigen.”

‘De keuze van de installateur’

“We noemen onszelf graag ‘de keuze van de installateur’, en dat betekent dat je naar die installateur moet toestappen en luisteren naar hem”, vertelt Bram Soete (sales manager bij CDVI Benelux). “Voor mij is deze vakbeurs dubbel en dik geslaagd. Hier lopen de mensen rond die je hoopt te ontmoeten, namelijk zaakvoerders en techneuten van installatiebedrijven en vertegenwoordigers van belangrijke eindgebruikers. Ik heb al verschillende keren deelgenomen aan New Security, en wat mij betreft is het deze keer meer dan geslaagd. We stonden met drie medewerkers op onze stand en hebben twee hectische dagen beleefd. Als het mogelijk is, dan nemen we volgende keer deel met een grotere stand zodat we onze bezoekers nog beter kunnen ontvangen en onze vele mogelijkheden demonstreren.”

“Brug tussen private en publieke sector”

Distributiebedrijf ADI Global had verschillende partners meegebracht naar New Security. Fabrikanten die zo de kans krijgen om hun producten of service aan een breed publiek te tonen. “Ik merk opvallend veel interesse voor digital science”, aldus Michel van Munster, sales manager Benelux bij AG Neovo Technology. “Het is ook opmerkelijk hoeveel politiediensten New Security bezoeken. Hier hopen ze oplossingen te ontdekken die hun inzet en dienstverlening naar de burger toe verbeteren. New Security brengt dus niet alleen exposanten en bezoekers bij elkaar, maar maakt ook de brug tussen de private en de publieke sector.”

“Feedback van de installateurs”

Nog andere fabrikanten die uitsluitend via de groothandel op de markt staan, vinden hun weg naar New Security. Risco is daar een voorbeeld van. “We willen hier staan om met onze klanten te kunnen praten”, legt Wim Van Cauwenbergh, technical support manager Benelux, uit. “De verbetering van onze producten en van onze dienstverlening vormen een constante zorg en daarvoor zoeken we feedback van de installateurs. New Security is daar de uitgelezen plaats voor.”

“Mijn beste beursdeelname ooit”

Groothandel Sabelco is ruim 30 jaar actief op de beveiligingsmarkt, houdt vast aan een uitgestippelde koers rond support & supply en staat hierdoor dicht bij de installateur. “Support betekent de installateur met raad en daad bijstaan om een oplossing uit te tekenen waarmee maximaal wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van de eindgebruiker. Supply is het logistieke luik, want bij een bestelling hoort een levering”, vertelt Sébastien Boeynaems, marketing & sales manager. “Bij ons kom je niet om de producten te leren kennen maar wel voor de oplossingen. Ons doel is een totaaloplossing die gemoedsrust en bedrijfszekerheid biedt. In de Panasonic Demovan kunnen we de oplossing in reële omstandigheden laten ervaren. Een schot in de roos tijdens New Security. Ik zit al 18 jaar in het vak, heb aan talloze beurzen en events deelgenomen, en zonder overdrijven durf ik zeggen dat dit mijn beste beursdeelname ooit is. Gedurende twee dagen was het volledige Sabelco-team onafgebroken aan de slag om installateurs en adviseurs te informeren en op hun zeer gerichte vragen te antwoorden. Deze beurs trekt de experts van de beveiligingsbranche aan. Op naar de volgende editie!”

Door Rudy Gunst