topinpolitieantwerpensecuritas.jpg

SECTORNIEUWS 10/09/2018

Antwerpse politiekantoren bewaakt door Securitas

Sinds 1 september wordt het hoofdkantoor van de lokale politie van Antwerpen aan de Noorderlaan bewaakt door Securitas. Het is het allereerste politiebureau in België dat de bewaking van zijn onthaal uitbesteed aan een externe partner. In het concept worden de Securitas-bewakingsagenten ondersteund door verschillende technologische hulpmiddelen zoals X-ray-scanners en metaaldetectiepoorten. Het raamcontract is geldig voor minstens zeven en maximaal tien jaar.

Het contract is gestart met de bewaking van het gebouw aan de Noorderlaan. De komende jaren volgen andere kantoren, waaronder alvast het nieuwe mastergebouw Post X.

De opdracht van Securitas in de Noorderlaan bestaat uit 2 taken. Er is een security-luik: toegangscontrole van klanten en bezoekers en controle op gevaarlijke voorwerpen. Daarnaast staan ook klantvriendelijkheid en empathie centraal: de ontvangstmedewerkers van Securitas staan in voor de algemene ontvangst van bezoekers en klanten, en gidsen hen tot bij de juiste politiediensten.

www.politieantwerpen.be/

www.securitas.be