topinvinciondergrondseparkings.jpg

SECTORNIEUWS 19/11/2018

Test brandveiligheid ondergrondse parking

Vinci Energies heeft via haar bedrijf Cegelec Fire Solutions en in samenwerking met Fire Engineered Solutions Ghent een onderzoek gestart naar de brandveiligheid in ondergrondse parkings. Dat gebeurde naar aanleiding van een nieuwe richtlijn.

Tijdens het onderzoek zijn verschillende grootschalige brandproeven uitgevoerd op de Campus Vesta in Ranst om het effect van sprinklers op brandende wagens in een ondergrondse parkeergarage in kaart te brengen. Door een nieuwe richtlijn moet het resultaat van brandproeven samen met een onderbouwde risico-analysetool een accuraat beeld schetsen van het veiligheidsniveau en de brandveiligheid in ondergrondse parkings.

Sinds 1 januari 2018 zijn er in Vlaanderen nieuwe wettelijke eisen van kracht voor brandveiligheid in ondergrondse garages. Een belangrijke factor daarbij is het gecombineerd gebruik van zowel rook- en warmteafvoer (RWA) als sprinklersystemen.

Vinci Energies is gespecialiseerd in energie en informatie- en communicatietechnologieën (ICT). Cegelec Fire Solutions is een specialist in innovatieve brandblussystemen.

www.vinci-energies.com