topineocortexronse.jpg

SECTORNIEUWS 03/01/2019

Smart City-oplossing voor Ronse

Al de derde opeenvolgende keer verbetert de stedelijke politie van Ronse zijn videobewakingssysteem met beeldanalyse van Eocortex. Ditmaal kiest de politie de Smart City-oplossing.

Een van de recente problemen is het hoge aantal gevallen van vandalisme, waartegen wordt opgetreden door meer bewakingscamera’s te plaatsen. In de eerste plaats kunnen die het moment vastleggen waarop een crimineel feit wordt gepleegd en kunnen ze het gezicht van de dader detecteren. In de tweede plaats hebben de camera’s een ontradend effect. Op dit ogenblik gebruikt de stad Ronse een dertigtal camera’s die aangestuurd worden door Eocortex-software.

In 2012 kreeg Ronse, met een bevolking van 25.000 inwoners, af te rekenen met een stijgende criminaliteit. Er is toen beslist een videobewakingssysteem uit te bouwen om de veiligheid te verbeteren. De eerste camera’s zijn geplaatst op drukke plaatsen zoals het voetbalstadion, het treinstation en het belangrijkste plein.

https://eocortex.com/en/about-us/news/2018/the-belgian-city-of-ronse-chooses-eocortex-smart-city-solution.html?utm_source=media&utm_medium=benelux&utm_campaign=ts