228066881dagniet.jpg

SECTORNIEUWS 24/06/2019

Eerste Europese actiedag tegen woninginbraken

Op 19 juni 2019 vond de eerste Europese actiedag tegen woninginbraken plaats. Een verlengstuk van de jaarlijkse nationale campagne tegen inbraak ‘1dagniet’, een initiatief van de FOD Binnenlandse Zaken. Sensibiliseren om het aantal woninginbraken te blijven terugdringen. Dat is de opzet van de campagnes. De recentste statistieken van de federale politie geven aan dat tijdens de eerste zes maanden van 2018 23.057 inbraken in woningen zijn gemeld. “Deze cijfers wijzen opnieuw op een afname als men ze vergelijkt met de 53.315 inbraken die in 2017 in België plaatsvonden”, zegt Bianca Boeckx, verantwoordelijke van het project ‘1dagniet’ bij de AD Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken.

“Wegens het succes van de actie ‘1dagniet’ in België die in 2014 is gelanceerd, heeft het EUCPN (European Crime Prevention Network) dit jaar het initiatief genomen om de campagne uit te breiden tot op Europees niveau. Er zijn nu al twaalf Europese landen die deelnemen aan deze actie: Bulgarije, Tsjechische Republiek, Estland, Litouwen, Luxemburg, Letland, Malta, Nederland, Roemenië, Polen, Ierland en België.”

Het thema van de eerste Europese actiedag was het veilig op vakantie vertrekken en wat men kan doen om extra veiligheid rond de woning te garanderen.

Meer info zie onderstaande link.

www.1dagniet.be/