topinrasexperiencedays.jpg

SECTORNIEUWS 09/08/2019

RAS Fire Experience Days

In juni vonden bij RAS de Fire Experience Days plaats. De bedoeling van het bedrijf was om de installateurs bewust te maken van de verschillende brand- en/of rook detectiemogelijkheden en die live af te toetsen in de praktijk met vijf reële testbranden.

Een deel van het RAS-magazijn werd omgetoverd tot demo-omgeving waar er vijf testbranden gerealiseerd werden. Daarbij kwamen verschillende technische mogelijkheden inzake detectie aan bod.

Dit waren de verschillende detectiemiddelen: puntdetectoren (optisch en multicriteria), een aspiratiesysteem met rookaanzuiging, en detectie met camera’s.

Net voor de start van elke testbrand konden de aanwezigen een gokje wagen welk type detectie de specifieke brand als eerste zou detecteren. Dat de antwoorden heel vaak fout en logischerwijs puur op theorie gebaseerd waren, toont aan dat de praktische test leerrijk en op zijn minst verhelderend was. Elke situatie is verschillend en vraagt om een grondige analyse voor de snelste en meest efficiënte detectie.

www.rassecurity.com/nl