36309649eocortexcamping.jpg

SECTORNIEUWS 21/08/2019

Trackingmodule om winkeldieven twee keer te laten nadenken

Om professionele winkeldieven een halt toe te roepen, heeft de leiding van de Camping Store in Lochristi besloten een beroep te doen op experts.

Er is gekozen voor software van Eocortex met de slimme Trackingmodule om de IP-camera’s aan te sturen. Al tijdens de eerste dagen waarin het systeem in gebruik was, bewees de Eocortex-software wat zijn mogelijkheden zijn. De winkelbedienden kregen actuele gegevens over wat er gebeurde, wat er gestolen werd enz. Al deze statistische gegevens waren nuttig om een beter beeld te krijgen op de goederen en de alarmboodschappen voor overschrijdingen van de grenzen van de opslagplaats die naar de mobiele telefoons van de bedienden werden gestuurd, maakten het mogelijk snel op pogingen tot diefstal te reageren.

De aanwezigheid van de Connectify-koepelcamera’s had bovendien invloed op hoe de bezoekers zich gedroegen. De koepelcamera heeft geen zichtbare lens. Als bezoekers niet weten waar de lens naar gericht is, gaan ze ervan uit dat ze voortdurend in de gaten worden gehouden. Als zo’n bezoeker een winkeldief is, zal hij of zij twee keer nadenken voordat hij of zij zal proberen iets uit de winkel te stelen.

De Camping Store is een van de grootste Europese ketens voor reismateriaal voor trekkers. De keten heeft winkels in Frankrijk en België waar men bijna alle denkbare reismateriaal kunt vinden: slaapzakken, tenten, kompassen, verrekijkers, gasstellen, kookmateriaal, opvouwbare meubels, verwarmingstoestellen en veel meer.

eocortex.com