68683963portantwerp.jpg

SECTORNIEUWS 05/11/2019

Port of Antwerp krijgt innovatief netwerk

SecureLink, een grote Europese aanbieder van inzake cybersecurity en Managed Security Service, gaat samen met Juniper Networks het netwerk van Port of Antwerp vervangen.

Port of Antwerp neemt meer en meer de rol op van community builder tussen alle partners. Die partners hebben vooral nood aan mobiele connectiviteit om operational excellence te bereiken.

Concreet betekent dit op korte termijn (minder dan een 1 jaar) investeren in slimme camera’s en sensoren. Op middellange termijn (minder dan 3 jaar) verwachten de havenpartners veel van autonome drones, robots, AR & VR en autonome binnenschepen. Pas nadien (meer dan 3 jaar) denken ze aan de intrede van autonome trucks. De eerste autonome voertuigen in de haven zullen wellicht vorkliftvoertuigen zijn.

“Veiligheid is een zeer belangrijk aspect in de haven. Soms moeten we snel kunnen communiceren of visuele confirmatie hebben. Vandaar dat we kiezen voor zeer hoge standaarden, zoals bijvoorbeeld een latency van maximaal 150 milliseconden vertraging voor videobeelden. Maar ook bescherming tegen cybercrime speelt mee in de keuze van een veilig netwerk”, aldus Robert De Maere, IT infrastructure manager bij Port of Antwerp.

www.portofantwerp.com

www.juniper.net

www.securelink.net


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.