topinviaspassant.jpg

SECTORNIEUWS 20/12/2019

Slim hekwerk om onbevoegden uit havens te houden

Begin december is in Oostende het Europese project PASSAnT voorgesteld. Dat is de nieuwe beveiligingstool voor havens voor slimme hekwerken met sensoren die moeten voorkomen dat onbevoegden havens binnendringen. In de West-Vlaamse haven heeft Betafence al sinds enkele maanden een 60 meter hoge veiligheid-hekwerk geplaatst.

Het project ontwikkelt hoogtechnologische oplossingen tegen mensen-, drugs- en explosievensmokkel binnen havens. Met steun van Interreg Vlaanderen-Nederland (Europees fonds voor regionale ontwikkeling) brengen kennisinstellingen uit beide landen bedrijven bij elkaar die samen een technologische totaalaanpak voorzien voor de beveiliging van havens.

PASSAnT, de afkorting voor ‘PlAtform for innovative Security Solutions hArbours & Terminals’, voorziet in drie technologieën die als 1 geheel worden geïntegreerd en die indringers vroegtijdig aan de meldkamer van de havens signaleren. Er wordt gewerkt met slimme dekzeilen voor vrachtwagens, innovatieve hekwerken met sensoren en data verwerkende camera’s die afwijkende trajecten van personen en objecten detecteren.

www.passant.info


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.