SECTORNIEUWS 15/04/2020

Een blik op verschillende soorten beveiligingsoplossingen in de logistiek

Tijdens de recentste Hikvision-webinar is duidelijk geschetst dat er verschillende soorten beveiligingsoplossingen bestaan voor de logistieke sector. Van perimeterbeveiliging aan de buitenste randen van een logistiek centrum, tot aan toegangscontrole met bijvoorbeeld vingerafdrukken of gezichtsherkenning binnen het gebouw zelf. Ook de troeven van thermische camera’s zijn besproken. Onder meer ter ondersteuning van een brandmeldinstallatie. Met die thermische camera’s kunnen bepaalde vormen van brand immers voorkomen worden, wat een hoop potentiele schade kan schelen.

Naast de beveiligingsoplossingen zijn er ook de oplossingen gericht op de logistieke processen. Hikvision biedt een volledig parcel tracking systeem aan. Dat systeem koppelt het scannen van barcodes aan CCTV-beelden, zodat een bepaald pakket door het volledige warenhuis gevolgd kan worden via opgenomen beelden. Met de Ultra Wide Band-detectoren kan men zelfs in realtime de locatie van een bepaald pakket bepalen, zelfs wanneer het ergens in een stelling in het logistieke centrum staat.

Oognify, een technologiepartner van Hikvision, lichtte zijn managementplatform toe. Daarin kan men verschillende soorten bestaande logistieke processen en systemen integreren.

Voor meer info over de Hikvision-webinar, zie onderstaande link.

www.youtube.com/watch?v=VELULDsU8Uo